sunnuntai 22. marraskuuta 2009

PIENI DEITTISANAKIRJA


Pidimme perjantaina naisporukkamme kanssa pikkujouluiset illanistujaiset ja laitoimme taas maailman mallilleen. Kun meillä kaikilla joko on tai on ollut nettideittikokemuksia, vertailimme luonnollisesti niitä keskenämme. Mikään miesten mollauskisa tästä ei tullut, arvostammehan jokainen miehiä ja kaksi on onnellisesti tavannut puolisonsa netin välityksellä, mutta väistämättä keskustelu kääntyi myös itse kullekin eteen tulleisiin erikoisuuksiin.

Kirjoitin jo aikaisemmin siitä, miten vaikeaa oman sivun laadinta oli. Kun sanoja on rajoitetusti käytössä, niiden merkitys korostuu ja jokaisella miestä on subjektiivinen mielikuva käsitteiden sisällöstä. Seuraavassa otteita siitä, mitä hauskimmillaan ja äärimmillään eri ominaisuudet ovat deittiehdokkaiden viesteissä tarkoittaneet. Kieli on merkillinen ilmiö.


ASUMUSEROSSA :

VERSIO 1.Kuukauden viestittelyn jälkeen selviää, että miehen kertoma vireillä oleva avioero tarkoittaa sitä, että tuli vähän riitaa vaimon kanssa ja mies oli luullut, että vaimo hakee eroa. Vaimo on nyt lauhtunut ja sopu palannut parisuhteeseen.

VERSIO 2.”Olen neljä vuotta asunut talon alakerrassa ja vaimo yläkerrassa, mutta emme ole saaneet laitettua avioeroa vireille. Eikös tätä voi luonnehtia asumuseroksi?”

SIVISTYNYT:

Kirjallisuutta harrastava ystävätär tiedusteli samaa harrastustaan mainostavalta mieheltä, mitä hän lukee parhaillaan. Mies kertoi lukevansa vain Aku Ankan taskukirjoja tai lehtiä.

TUPAKOIMATON:

Yli 50-vuotias mies tunnusti tupakoineensa yli 30 vuotta vaikka oli laittanut rastin ruutuun tupakoimaton. Otti asian itse puheeksi ja selitti, että jos aikuiset lapset sattuvat sivun näkemään, eivät järkyty. Ex-vaimo oli määrännyt miehen tupakoimaan aina nurkan takana ja syömään Sisuja, etteivät lapset saa tietää isän tupakoinnista.

TALOUS KUNNOSSA:

”Olis kiva tavata, mutta nyt on auto huollossa seuraavat kolme viikkoa ja en viitsi bussissa kulkea, tulisitko hakemaan minua täältä. Eihän 150 kilometriä ole matka eikä mikään.”

TAVALLISTA NAISTA ETSIVÄ:

Poikkeuksetta piiloviestinä on, että nopeasti tapaaminen mahdollisimman vähällä viestittelyllä ja lovi sängyn päätyyn.

NUOREKAS:

Tarkoittaa toisin sanoin, että parasta ennen päiväys mennyt umpeen ja mies teinimäisellä käytöksellä peittelee tapahtunutta. Pahaa naisten aliarviointia.

KUVA SÄHKÖPOSTISSA:

Tämä tarina on tosi. Nokian edustustehtävillään kehuskellut insinööri lähetti ystävättärelleni itsestään navanaluskuvan ja pyysi samanlaista häneltä. Suorasanainen nainen kysyi, mitä esimiehesi sanoisi, jos käännän edustuskuvasi hänen sähköpostiinsa.

MAAILMAA NÄHNYT:

Mies oli kertonut pitkään Yhdysvalloissa asuneelle ystävättärelleni, olleensa työssä ulkomailla ja matkustavansa todella mielellään. Todellisuudessa kävi ilmi, että mies oli ollut kuukauden nuorena miehenä työssä tukholmalaisessa sairaalassa  ja hän oli käynyt kerran Tanskassa. Haluaisi kyllä matkustaa, mutta passin hankkiminen on sekä työlästä että kallista.

SUVAITSEVAINEN:

Ystävättärellä on saksalainen isä ja ulkomaalaiselta kalskahtava nimi. Viestittelevä mies tenttasi, onko hän varmasti suomalainen, ovatko ystävättäreni lapset jonkinlaisia salmonellan korvikkeena tulleita lomatuliaisia tai onko naisella viidakkopoika eli miesystävä jossain toisessa maassa. Näitä asioita suvaitsevaiseksi itseään tituleerannut mies ei voi kuulemma sietää.

URHEILULLISTA NAISTA ETSIVÄ:

Ystävättäreni oli edennyt deittikumppaniehdokkaan kanssa ensitreffeille ja urheilullisena naisena ehdotti yhteistä juoksulenkkiä. Mies oli kertonut etsivänsä urheilullista elämäntapaa viettävää naista ja ystävättäreni oli tulkinnut miehen samanlaiseksi. Mies oli nauranut ehdotukselle katketakseen puhelimessa ja kertonut, ettei liiku lainkaan. Hän halusi naisen urheilullisuudella varmistaa, että tuleva seksikumppani jaksaa vuoteessa olla aloitteellinen ja esittää käärmenaista.

KIVA:

Kokemuksemme mukaan ikävä kyllä synonyymi värittömälle, mauttomalle ja hajuttomalle miehelle, joka on mallia perässä vedettävä.




2 kommenttia:

BeeDee kirjoitti...

Aivan mahtava lista! :)

Pelaquu kirjoitti...

Ja niin totta!